Kærligheden er en flygtig størrelse.


Kig tilbage på din tilværelse: om den har bag sig et prøvet terræn af 16 eller 32 år er ligegyldigt. Om dit terræn har været belyst af kolonner af guld eller mørklagt af dæmoner, er også ligegyldigt. For hvem du end er, hvem du end kysser, hvem du end knepper og hvem du end kalder hjem eller eksil, vil kendsgerningen forblive den samme: kærligheden er en flygtig størrelse. Og den besøger dig sjældent. Men når den er på besøg, tilhører du den.

Her betyder alder intet. Om den, dit hjerte har blotlagt sig for, er ældre eller yngre, betyder intet. For i kærlighedens nåde er vi børn. Vi begriber intet, og en ny verden står åbent. Verden udenfor eksisterer ikke. For min skyld kan vi placere den virkelige verden udenfor dørtrinnet. Den er trættende og er spækket med uinviterede ideer om, hvordan du skal leve.

Og selv, på trods af denne flygtige størrelse, vil vi hellere jage kærligheden udenfor. Vi er ikke blege for at kvæle den. Kærlighedens lette fravær skaber grådighed efter plastik og længsel efter ting på hylder. Og pludselig er vores tilværelse tynget af vægten og gæld. Masser af gæld! Når bankdamen ringer, er der ikke plads til elskov. Det er nu engang tilværelsens betingelse: at stå i gæld til omverdenen. Emotionelt eller materielt.  Og hvad så med den forbandede kærlighed? For denne er jo en flygtig størrelse.

Og så har du tekster, som fortæller om denne forbandede kærlighed. Der er biblioteker spækket med dem. Men for mange kommer den ikke på besøg. Fortællingen om kærligheden er det eneste, nogle af os har. Og så forelsker vi os i fortællingen. Hvilket, i det store hele, kan være lige så godt. Før eller senere bliver tæppet jo trukket ned.

”Wasn’t hard to love you. Didn’t have to try,” tilstår Cohen lige nu, til mig, i mit sterile kontor. Og det er sandt. For selv om kærligheden er en flygtig størrelse, skal du ikke gå i panik, når den besøger dig. Du skal overgive dig. Ikke dele af dig. For den vil stjæle alt, uanset. Alt.


Denne blog er tiltænkt at være fri for sponsorerede posts eller bannere. Den er tiltænkt som et frirum. Hvis De nyder læsningen, og vil læse mere, håber jeg De vil yde en donation. Så er De med til at støtte den frie stemme i Danmark. 10% af donationerne går til et velgørende formål. Læs mere her.

Donér nemt og hurtigt via enten
MobilePay – 91557509

PayPal