Klumme: 5 fordele ved at forelske sig i den yngre kvinde.

Læs hyldesten til den yngre kvinde, som var for kontroversiel til damebladene.


Den langsomme alderdom kan beskrives som et værelse. Hver lomme du besøger i verden udenfor, udsmykker det værelse. Du skifter møblerne ud. Du skifter menneskerne ud. Men det er det samme værelse. De samme vægge. Det samme, trætte tapet. Det samme lys der kryber ind gennem persiennerne, og nærigt bader rummet i kolonner af hvidt. Du venter spændt på foråret; kulden har boet i dine knogler for længe. Og det er det, den yngre kvinde bedst kan beskrives som: forår.

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst opdagede den yngre kvinde som mit foretrukne forår. Mine jævnaldrende elskere fra fortidens skuffe har lært mig meget, udfordret mig, men de sled mig også ned. Deres ide af selvstændighed var vigtigere end deres anerkendelse af min styrke. Fred være med det. Historien er rig på mænd, der blev forført af foråret. Forført af den varme glød der hviler på konturerne af den yngre kvinde.

En udbredt fordom er, at den yngre kvinde ingen modspil yder.

I den senere tid – denne puritanske, selvhøjtidelige tid – betegnes manden, der vælger den yngre kvinde, som svag. Sætningerne florerer i den tomme luft: ”han oplever bare sin midtvejskrise” eller ”han skal bare have noget, han kan ligge og rode med” eller den kyniske ”han finder en ordentlig kvinde, så snart han er færdig med hende.” Alle sagt af kvinder. Alle sagt når han forlader lokalet. Men hvad med hende? Hvad med den yngre kvinde? Diskriminerer hendes ungdom fra oplysning, fra viden, fra selve den oprigtige, flammende kærlighed? Jeg har, i det hedenske henseende som hedder Lolita-komplekset, samlet 5 fordele ved at forelske sig i foråret:

Ingen rodfæstede idealer
Oftest vælger manden den yngre kvinde efter et langvarigt forhold med en jævnaldrende. Dommen over denne mand hedder sig populært midtvejskrise. Lad os venligst aflive den myte. Manden er blot modnet efter sit forhold med sin jævnaldrende kvinde. Han vil – nu – opleve eventyret i sin reneste form. Den yngre kvinde dømmer ham heller ikke på samme vis som den jævnaldrende. Der er ingen brud på et selvstændighedsideal, som 26+ kvinder oftest har. Og det er intet mindre end befriende!

Du mærker ribbenene ryste i dine håndflader og dit åndedræt tung som vægten af universet.

Modspil
En udbredt fordom er, at den yngre kvinde ingen modspil yder. Denne fordom har ingen rod i nuanceret viden om menneskelig omgængelighed. Enhver som har en ung datter (jeg har ikke), kender deres indædte stædighed. Det er samtidig udfordringen med den yngre kvinde. At hun, til tider, simpelthen ikke lytter, da hendes ungdommelige verdensbillede ofte er urokkeligt. En kærlighedsaffære med den yngre kvinde er rig på drama. Og det kræver flere kvinder i dit mentale fotoalbum at tackle. Men for helvede, det modner dig som menneske.

SEX
Vi er seksuelle væsener. Vi er søgende væsener. Gnisten mellem mand og kvinde, når begge overgiver sig til deres køns mekanismer, løfter elskoven til nær-religiøse højder. Den blide røst der overtager boudoiret i en symfoni af ungdom og blodrød rus. Kroppen der lyser i mørket. Det seksuelle eventyr med din yngre elsker er søgende, eksperimenterende, da begge har lysten til overskride grænser. Du mærker ribbenene ryste i dine håndflader og dit åndedræt tung som vægten af universet.

Fader-komplekset
Kærligheden til den yngre kvinde er et Nabokovsk eventyr i en Freudiansk dimension. Faderkomplekset har jeg oplevet hos alle kvinder. Og jeg ser den som en smuk ting. Hos den yngre kvinde har faderkomplekset en anden, vedkommende form: Du vil i krig for hende, beskytte hende fra stormen og stå ved hende. Du vil være den mand, du gerne vil være. Det er ikke nemt. For man skal også give plads. Man må anerkende, at hvad der er gennemprøvet for dig, er nyt for hende… det er en velkendt udfordring blandt par, hvor der er generationer imellem. Men det er en smuk ting. For man lærer at kende sin plads. Det er svigende i starten. Men styrkende hen ad vejen.

Sårbarheden
Sårbarhed hos en kvinde er det største afrodisiakum for manden. Det feminine er det uklare spil mellem det sårbare og det indædt stærke. Den yngre kvinde er sårbar. Hun tackler den sårbarhed i hendes kaotiske liv. Hun er ved at finde sin styrke. Det er simpelthen det smukkeste i verden at være vidne til. I den rejse – spændet fra pige til kvinde – ser du en modning, du har været en del af. Du skal ikke forstyrre den eller forpurre den. Giv plads. For når eventyret slutter, ved du, du har været en vigtig mand for hende. Det er det vigtigste. Det er det, tro er bygget af.

Afslutningsvis, vil jeg påpege, at skønhed ikke er begrænset til alder. Jeg har mødt kvinder i forskellige ankre af deres alder. Men magi er tidsbestemt. En ung kvinde har en magi, en ældre kvinde har en helt anden. Forelskelse er blind for disse. Lad dig rive med. Livet er for kort.


Vil du holde os fri fra bannere og støtte det frie ord?

Denne blog er frugten af hårdt, ulønnet arbejde og tiltænkt fri for sponsorerede indlæg.
Alle donationer, store som små er værdsat – 10% går til velgørenhed. Læs mere her.

Donér nemt og hurtigt via
MobilePay – 91557509
eller PayPal