Den digitale feminisme driver mænd væk.

MEME Grafik: Sam Mansoor


Manspreading. Mansplaining. Appropriation. Mikroaggression. Voldtægtskultur. Kært barn har mange navne, og – hvis det stod til den moderne feminisme – ville førstnævnte begreber, optræde som mandekønnets øgenavne. For manden og (endnu værre) den hvide mand, er problemet og hans biologiske mekanismer et symptom på et kæmpe samfundsproblem, der helt firkantet hedder, ”det patriarkalske samfund”.

Man kan sagtens påstå, at den moderne feminisme driver mænd væk. Hvorfor alliere sig med en sag, der helt reaktionært – og med lidt videnskabelig eller empirisk bevis – har påpeget det modsatte køn som en syndebuk for alskens problemer? Og hvorfor tilslutte sig en sag, der ikke engang vil anerkende en så simpel biologisk kendsgerning såsom, at der er forskel mellem mænd og kvinder?

Det næste påfund bliver nok, at ”nationalstaten” nu helst bør stoppe med at manspreade sine interesser.

Det er oppe i tiden – igen og igen – iltert at diskutere identitetspolitik. Men forskellen i dag er, at man ikke blot vil begrænse sig til debatten. Nej, i ledtog med overbevisninger fra twitter-sfæren og EverydayFeminism, mm., vil man sågar også omskrive historien. I prominente dele hos moderne feminister ser man hele historien som et form for ”patriarkalsk narrativ”, og man vil fortælle en version, hvor kvinderne er i fokus. Givetvis, sådan et projekt vil vække interesse, selv hos mig. Men man går så langt til at angribe selve begrebet ”objektivitet”, som visse moderne feminister ser som et afkom af det patriarkalske samfund. Det næste påfund bliver nok, at ”nationalstaten” nu helst bør stoppe med at manspreade sine interesser.

Vi har her med at gøre en bevægelse, som hviler på et verdensbillede, hvor alt er en konstruktion, offeret er i centrum og vores kollektive historie er op til revision. Din faglige opdragelse fra folkeskolen er forkert og et produkt af mandens kontrol, så derfor bør du nulstille din identitet.

Siden den moderne feminisme typisk er et broget Greatest Hits samsurium af Foucaults mange teorier, tilsat lidt millennial-Marx, er den derfor også typisk et venstreorienteret projekt.

Det er givetvis sundt i et videnssamfund, at vi har en sund skepsis mod autoriteter – selv mod dem som har forfattet vores historiebøger og dermed vores nationale identitet. Men en trussel mod vores oplyste samfund er, at sidestille videnskabelige kendsgerninger og forskning med identitetsbaseret ideologi. Det er dét, som gør de moderne feminister farlige i lige så bred omfang som visse religiøse bevægelser; at diskutere kønsforskelle med en moderne feminist er lige så ilter en diskussion, som at diskutere eksistensen af paradis med en dybt troende muslim. Diskussionen kører i dødvande, alle er pissesure og det navnligt fordi man i diskussionen forkaster den konsensus, som burde binde os sammen: basale videnskabelige kendsgerninger.

Siden den moderne feminisme typisk er et broget Greatest Hits samsurium af Foucaults mange teorier, tilsat lidt millennial-Marx, er den derfor også typisk et venstreorienteret projekt. Mange af støtterne har enten et marxistisk eller soft-core socialistisk værdisæt og derfor et verdensbillede, som ser ofre i alle mulige former: ofre for racediskrimination, ofre for kønsdiskrimination, ofre for misogyni, ofre for cat-calling, ofre for voldtægtskultur, og listen fortsætter. Selvfølgelig, skal ofrenes interesser varetages, og selvfølgelig har ofrene brug for en stemme, så de kan blive hørt. Men offerbilledet hos det venstreorienterede feministiske landskab er blevet så mangfoldigt, at det er svært at se, hvem der er offer, og hvem der er bøddel. Kan det virkelig være rigtigt, at mange kvinder er ofre i Danmark – det land som er nummer 2 i EU’s Gender Equality Index?

Den moderne feminisme driver mænd væk, og det er synd, da den, bag al den skinger larm, indeholder problemstillinger, vi kollektivt bør adressere. MeToo var tankevækkende i den sammenhæng, men også ”kedelige” ting såsom sexarbejdernes kår, ligestillingsindsats blandt indvandrerkvinder, seksualundervisning for indvandrerkvinder, og så videre og så videre… Men når man råber voldtægtskultur hver gang, man diskuterer samfundsfaglige emner, mister de førnævnte vigtige emner deres opbakning hos den helt almindelige mand. Og reel forandring sker ikke særskilt, den opstår blandt umage allierede.


Vil du støtte denne blog og den frie debat?

Denne blog er frugten af ulønnet arbejde og helst tiltænkt fri for bannere.
Alle donationer, store som små er værdsat.

Donér nemt og hurtigt via
MobilePay – 91557509