Åbent brev: Derfor stopper min klumme hos Eurowoman.

En skribent er meget lidt værd uden sine læsere. Og jeg vil udtrykke en dyb taknemmelighed til mine læsere. Det viser mod at udtrykke, at man læser mine tekster. Det ved jeg. Det vidste den nye redaktion også. Dog, har deres manglende mod til at publicere flere af mine tekster medført, at jeg ikke – principielt eller praktisk – kan stå inde for den nuværende redaktionelle linie. I min optik taler det nye format af Eurowoman ned til sine læsere.


Den oprindelige redaktion udviste exceptionel mod ved at publicere mine tekster i et kvindeligt magasin. Den form for mod som ikke leflede for en lukrativ brand-strategi, men som ville skabe debat samt engagere læsere. Da jeg, for nylig, oplevede, at flere af mine klummer, under den nye redaktion, ikke måtte publiceres under argumenteringen ”feminisme er cool”, valgte de at forsømme mine læseres (hvilket udgjorde en pæn procentdel af mediets egne) interesser. De valgte ikke at skabe debat samt engagere læsere.
Feminisme har flere grene. Men når man vælger den populære gren, som kan sælges på t-shirts og, samtidig, bevirke at tekster bliver censureret, er den form for feminisme ikke cool. Tværtimod, så imiterer den ”feminisme” det umodne speltbarn, som man ikke må irettesætte. Eurowoman besluttede – under den nye redaktion og dertilhørende format – at tale ned til deres læsere, dog undtaget når mine, tilpassede, klummer blev publiceret.

De klummer der oplevede censur, var ”Den Yngre Kvinde” og ”Er du kvinde eller er du et offer?

Her er i stedet en conditioner, som er vinterklar. Det er kvindekampen i damebladsformat, mine damer og herrer.

”Den Yngre Kvinde” dækker over de misforståelser, den yngre kvinde oplever fra omverdenen, når hun er i et romantisk forhold med en ældre mand. Det var en såre harmløs og vedkommende tekst, som hyldede den yngre kvinde, men også udtrykte, at skønheden var af en tidløs størrelse. Jeg publicerede dem på min egen blog i stedet, og den blev umådelig populær. Navnlig, da den løftede de yngre kvinder. Flere af de yngre læsere læste dem op for deres veninder.  Den tekst – som jeg er umådelig stolt af – skitserede en generation, som vores generation ikke kan rumme ej heller forstå. Den byggede bro. Den fejrede kærligheden. Men under den nye redaktion, skal I skånes for den slags vulgariteter. Her er i stedet en conditioner, som er vinterklar. Det er kvindekampen i damebladsformat, mine damer og herrer.

”Er du kvinde eller er du et offer?” så på den offer-mentalitet, som spredte sig hos flere grupper, herhjemme, navnlig hos feminister og debattører af anden-etnisk baggrund. Jaja, lad os bare kalde dem brune debattører og spelt-feminister. Dens kerne var dog, at magt er noget, man skal gribe. For man kan gribe den. Og at kvindekampen har sejret ad helvede til. Feminisme er cool, så derfor blev den tekst ikke valgt. Den klumme blev efterfølgende udgivet på min blog, og kvinder henvendte sig til mig, og hyldede den. Der var også kvinder, der var utilfredse med den. Men debatten blev aldrig skinger. Der var fine argumenter for og imod. Og det er jo hos ethvert respektivt medies interesse. Men nej, feminisme er cool. Her er den eyeliner, du bare skal købe eller en tekst om Beyoncé.

Da jeg begyndte min klumme hos Eurowoman, ville jeg løfte indholdet i et dameblad. Jeg ville tilbyde den samme kant, som mange kvindelige læsere søgte hos, eksempelvis, et nyhedsmedie eller et mandeblad. Det bevirkede, at jeg tiltrak flere læsere, kvinder såvel som mænd, som aldrig – i deres værste drømme – ville besøge Eurowoman. Min klumme byggede bro mellem kønnene. Både mænd og kvinder kunne nu fordybe sig i emner, man aldrig har skrevet om, på samme vis, i et dameblad før. Mit mantra vil, uanset hvem jeg svarer til, være, at læseren skal løftes og aldrig tales ned til. Jeg kan ikke tilbyde det, når en redaktion mangler vision og kant. Jeg kan ikke tilbyde det, når min stemme oplever censur.

Hvis I dog hellere vil læse om den næste eyeliner eller om Beyoncé, så besøg dette link. Hvis du derimod vil læse tekster, som ikke lefler til dig på grund af brand value, så læs endelig videre på denne blog.

—Sam